Home Samsung Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 2

Samsung-Galaxy-Note-II-

Beste abonnementen


De Samsung Galaxy Note 2 is sinds 2 oktober 2012 verkrijgbaar. Het is de 5,55-inch opvolger van de voorgaande 5,3-inch Samsung Galaxy Note. Informatie over het toestel lekte al eerder uit. Zoals men al verwachtte is het de Galaxy Note 2 in feite een grote versie van de Galaxy S3.

Specificaties
De Samsung Galaxy Note 2 heeft een afmeting van 151 x 81 x 9 mm en weeg 183 gram. De Note beschikt over een 1,6 GHz quad-core processor welke wordt ondersteund door 2 GB werkgeheugen. Het scherm is het zogeheten 5.5-inch SuperAMOLED touchscreen. De resolutie van dit scherm bedraagt 720 x 1280 pixels. Een Gorilla Glass 2 coating beschermd tegen krassen. Android 4.1 Jelly Bean werkt snel en ziet er prachtig uit op dit scherm. Aan de voorkant beschikt de Samsung Galaxy Note 2 over een 1,9 megapixel camera en aan de achterkant een camera van 8 megapixel. De geschoten foto’s hebben een resolutie van 3264 x 2448 pixels en de video’s worden opgenomen met 1080p full-HD. Het toestel beschikt over 16GB opslagcapaciteit, een MicroSD kaart kan deze uitbreiden met maximaal 64GB. Een hoofdtelefoon kan eenvoudig worden aangesloten via de 3,5mm jack plug, zo kan er stereo fm radio worden geluisterd of eigen muziek in Mp3, eAAC, WAV, AC3 of FLAC. De Note ondersteunt video in de formaten XviD, DivX, H.263, H264, WMV en MP4. Bekende toepassingen als Picassa, Youtube, Maps, Gmail en Google talk kunnen worden gebruik door diepte integratie van Google.

S-pen
De Samsung Galaxy Note 2 wordt door Samsung geleverd met daarbij de S-pen. Door deze stylus is het mogelijk een groot aantal extra functies toe te voegen aan het gebruik van de Note. Het scherm kan worden bijgewerkt met tekeningen en lijnen. Ook kunnen plaatjes van het scherm worden uitgeknipt en deze kunnen worden gebruikt in andere applicaties. Alles is snel en intuitief te selecteren. De mogelijkheden worden direct aangepast wanneer de Note 2 merkt dat de S-pen in gebruik is. De S-pen is zeer prettig in gebruik en maakt het mogelijk dingen te doen met de Note 2 wat met geen ander toestel mogelijk is.

Sneller, sterker en groter
Gebruikers zijn na de Samsung Galaxy Note niet langer gebonden aan een klein scherm. Deze telefoon werd mede door het grote scherm een groot succes. Met deze smartphone kwamen apps, internet en multimedia volledig tot hun recht. De Samsung Galaxy Note 2 beschikt over een nog groter scherm van 5,5-inch met een hoge resolutie van 1280 x 720 pixels. Het beeld is kraakhelder en multitasken is mogelijk door het scherm in twee stukken te delen. De Note 2 beschikt naast het grotere scherm ook over een grotere rekencapaciteit. Android werkt geweldig door zijn snelle 1,6 GHz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen. Apps werken door Android 4.1 sneller dan ooit. Voldoende stroom is door het grote beeld en rekenkracht natuurlijk van belang. Met de sterke 3100 mAh accu kan men lang genieten van alles wat de Note 2 te bieden heeft. De accu is sterker en een scherm beschikt over een ijzersterke coating waardoor krassen geen kans krijgen. De Note 2 is groot, snel en stevig gebouwd. Het is een combinatie van een smartphone, tablet en zeer veelzijdige organizer.