Home Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Beste abonnementen


samsung galaxy note 7 abonnement

Samsung heeft op 2 augustus 2016 de laatste toevoeging aan het Android assortiment smartphones gepresenteerd; de Galaxy Note 7. Deze smartphone valt door de grootte onder de noemer phablets met een Super AMOLED 5,7 inch display. Dit is een Quad HD display met een resolutie van 1440 x 2560 pixels (515 ppi). Hoewel de Note 7 geen Edge in de naam heeft beschikt het wel degelijk over een dual-edge scherm waarbij de randen over de zijkant lopen. De afmetingen van de Note 7 zijn 153.5 x 73.9 x 7.9 mm bij een gewicht van 168 gram. Over het algemeen lijkt de Note 7 veel op de Galaxy S7 Edge. De enige verschillen zijn de grootte van het display en de opening aan de onderkant voor de S pen. Deze stylus lijkt nu meer op een balpen waardoor het nog preciezer gebruikt kan worden. Softwarematig zijn er ook veel nieuwe toepassingen voor de S pen. Net zoals de Galaxy S7 modellen heeft ook de Note 7 een IP68 codering dat aangeeft dat het toestel water- en stofbestendig is. Dit is de eerste Note phablet met deze certificatie. Niet alleen de phablet kan onder water gebruikt worden maar ook de S pen heeft er geen problemen mee.

Hardware

De Note 7 draait op een krachtige octa-core Exynos 8890 processor dat wordt ondersteund door 4GB werkgeheugen. Op het gebied van de software maakt de phablet gebruik van Android 6.0.1 Marshmallow met de eigen schil erover. De Note 7 is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64GB. Er zijn helaas geen modellen met meer opslagruimte gepresenteerd maar met een microSD kaart kan het geheugen wel uitgebreid worden tot 256GB. De phablet beschikt wederom over een vingerafdrukscanner maar er is ook een nieuwe irisscanner waarmee het toestel ontgrendeld kan worden; een unieke feature waarmee Samsung voorop loopt op de concurrentie. Het toestel beschikt hiernaast over een Type-C USB poort en een 3500 mAh batterij.

Camera

De camera van de Note 7 is al bekend van de Galaxy S7 modellen. Deze twee modellen zijn vooral geroemd om de goede camera waardoor dit ook over de Note 7 te zeggen valt. De phablet heeft een 12 megapixel camera aan de voorkant en een 5 megapixel camera aan de achterkant. Dit lijkt misschien niet extreem veel maar de sensoren zijn van een uiterst goede kwaliteit met grotere pixels, beter diafragma en snellere focus. De Note 7 camera maakt gebruikt van Dual-pixel technologie en fase detectie autofocus waardoor foto’s snel geschoten worden. Hiernaast beschikt de camera over optische beeldstabilisatie en video opnames in 4K.

Abonnement

De Galaxy Note 7 met abonnement is verkrijgbaar bij alle Nederlandse providers en retailers vanaf begin september 2016. Het is te koop in de kleuren Blue Coral, Black Onyx en Silver titanium. In combinatie met abonnement is de phablet verkrijgbaar zonder bijbetaling. Dit betekent niet dat de Note 7 gratis is. De kosten van de Note 7 worden verwerkt in de maandtarieven van de provider zodat het toestel in feite over de gehele looptijd afbetaald wordt aan de provider. De adviesprijs vor een simlockvrije Galaxy Note 7 is €849,-.