Home Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Beste abonnementen


Van groot naar groter naar grootst; dat is de Galaxy Note 8 in een notendop. De nieuwe phablet van Samsung komt namelijk met een 6.3 inch display dat van edge-to-edge loopt. De meegeleverde S-Pen laat je van rand tot rand tekenen en schrijven zodat je het scherm optimaal kunt benutten. Naast de standaard notities kun je Live messages maken van je tekeningen en deze versturen als geanimeerde gifs naar je vrienden en kennissen.

Display

Het display is een zogenoemd Infinity Display met QHD+ resolutie inclusief Always On functionaliteit en Gorilla Glass bescherming. Pixels zijn niet zichtbaar door de pixeldichtheid van 521 ppi waardoor je beelden van hoge kwaliteit kunt bekijken of grafische games kunt spelen.

Behuizing

De behuizing is water- en stofdicht met IP68 certificatie. Geen zorgen om waterdruppels terwijl je aan het fietsen bent. Deze phablet kan het aan. Niet alleen is de phablet zelf waterdicht maar dit geldt ook voor de S-Pen. De kleuren waarin de Note 8 te koop is zijn Midnight Black, Orchid Gray, Maple Gold en Deep Sea Blue.

Camera

Waar de phablet in uitblinkt is de camera. Dit is niet zomaar een camera maar een dual-camera met dubbele 12 megapixel sensor. Eén camera heeft een diafragma van f/1.7 met normale lens terwijl de andere camera een f/2.4 diafragma heeft met telefoto lens. Beide camera’s beschikken hiernaast over optische beeldstabilisatie tijdens het filmen. Met Live Focus kun je het Bokeh effect creeren, de foto’s waarop de achtergrond wazig zijn terwijl de voorgrond superscherp is.

Multitasken

Met de Note 8 kun je multitasken als de beste. Zo is er voldoende rekenkracht en snelheid maar door een nieuwe feature kun je ook twee apps tegelijk openen en naast elkaar gebruiken. Al deze krachtige mogelijkheden worden mogelijk gemaakt door de Exynos 8895 processor dat gekoppeld is aan 6GB werkgeheugen. Standaard draait de Note 8 op Android 7.1 Nougat met de nodige Samsung toevoegingen waaronder Bixby de spraakassistent.

Overige specificaties

Mocht je het afvragen, Samsung heeft de 3.5mm koptelefooningang gelaten waar hij hoort, aan de onderkant. Verder heeft de grote telefoon een 3300 mAh accu voor de energie die nodig is en een USB Type-C aansluiting. De batterij is draadloos op te laden terwijl je met kabels de phablet sneller kunt opladen dan normaal. Verder is er ondersteuning voor Bluetooth 5.0. Er is aan de voorkant een irisscanner aanwezig en door het grote scherm is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de achterzijde.