Home Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

samsung_galaxy_s5_blue_f

Beste abonnementen


De Samsung Galaxy S5 zal vanaf 11 april te koop zijn en is Samsungs vlaggenschip voor 2014. Het toestel volgt de Galaxy S4 op die vorig jaar maart door Samsung werd uitgebracht. Qua design heeft het toestel ten opzichte van zijn voorganger een aantal kleine veranderingen ondergaan. Het display meet 5,1 inch en weegt 145 gram. Daarnaast is de S5 hoger breder en dikker geworden met afmetingen van 14,2 x 7,3 x 0,8 centimeter. De S5 ondersteunt enkel nog nano-simkaarten en geen micro-sim. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich reliëf waardoor het toestel fijn in de hand ligt. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Charcoal Black, Copper Gold, Electric Blue en Shimmery White. De Galaxy 5S is stof- en waterdicht. Dit was nog niet eerder het geval in de Galaxy serie.

Aan de achterzijde van de S5 bevindt zich een 16-megapixel-camera met hartslagmeter en led-flitser. De led-flitser stelt supersnel scherp en beschikt over een snelle HDR functie. Het 5,1 inch-beeldscherm aan de voorzijde is een super-AMOLED-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het beeldscherm produceert zeer scherpe beelden en heldere kleuren. Het scherm past zich aan bij zonlicht en is altijd goed afleesbaar. De pixeldichtheid is 432 ppi waardoor het onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. Krassen op het beeldscherm moeten worden voorkomen met de laatste versie van Gorilla Glass.

De Galaxy S5 is voorzien van een snelle 2,5 GHz-quadcore-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen. De processor wordt bijgestaan door een Krait 400-gpu. Daarnaast beschikt het toestel over 16GB aan opslaggeheugen dat is uit te breiden middels Micro-sd. De accucapaciteit is 2800 mAh waardoor de batterij garant staat voor een beltijd van 21 uur. De batterijduur kan verder worden opgeschroefd door het inschakelen van de Ultra Power Saving modus. Het instellingenvenster oogt overzichtelijk en er is een nieuw versie van Samsung Knox aanwezig, dit is de beveiligingssoftware van Samsung. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. De scanner op de homeknop herkent je afdruk door in het begin acht keer met je vinger over deze knop te vegen. Hiermee kunnen onder andere betalingen worden gedaan. Naast de 16-megapixel-camera aan de achterzijde van het toestel beschikt de Samsung S5 ook nog over een frontcamera van 2-megapixel. Deze camera is geschikt voor selfies of videobellen.