Home Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge

Beste abonnementen


samsung galaxy s6 edge abonnement

De Samsung Galaxy S6 Edge is op 1 maart 2015 tegelijk met de Samsung Galaxy S6 geïntroduceerd door Samsung. Het toestel is vanaf 10 april 2015 verkrijgbaar in Nederland. De Galaxy S6 Edge wijkt niet veel af van de Galaxy S6. Het grote verschil tussen beide modellen is het touchscreen van de Galaxy S6 Edge. Dit model beschikt over gebogen randen waarbij het touchscreen over de randen loopt.

De Galaxy S6 Edge heeft een metalen frame en een voor- en achterkant dat gemaakt is van verstevigd glas. Door het Gorilla Glass 4 is het bestendigd tegen beschadigingen en krassen. De Galaxy S6 Edge beschikt over een een 5,1″ amoled beeldscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. De Galaxy S6 Edge is uitgerust met een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel aan de voorkant. Beide camera’s hebben een betere lichtsterkte gekregen van f/2.2 naar f/1.9. Door optische beeldstabilisatie kunnen betere foto’s gemaakt worden met de Galaxy S6 Edge. Het toestel kan ontgrendeld worden met de vingerafdrukscanner die ook aanwezig was in de Galaxy S5. Er hoeft niet meer geveegd te worden maar een scan van de vinger is voldoende.

Net als de Galaxy S5 beschikt ook de Galaxy S6 over een vingerafdrukscanner waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Het toestel draait op de nieuwe Exynos Octa-soc processor dat gekoppeld is aan 3 GB werkgeheugen. De Galaxy S6 Edge is te koop met 32GB, 64 GB en 128 GB opslagruimte. Er kan een keuze gemaakt worden uit de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum en Green Emerald.