Home Blog Samsung Galaxy S6 en S6 Edge tips en tricks

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge tips en tricks

0
0

De Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge worden beter verkocht dan iedereen verwachtte. Samsung had moeite om aan de grote vraag te voldoen maar heeft al snel de productie verhoogd. De Samsung Galaxy S6 wordt zelfs als het beste Android toestel gezien voor het jaar 2015. Om ervoor te zorgen dat je maximale uit je Galaxy S6 of S6 Edge haalt volgen hieronder de tips en tricks.

Registreer je vingerafdruk

Als je je vingerafdruk nog niet geregistreerd hebt dan maak je niet volledig gebruik van de mogelijkheden van de smartphone. De registratie van de vingerafdruk is een eenvoudig proces en neemt maar een paar minuten in beslag. De vingerafdrukscanner is verbeterd ten opzichte van de Note 4 en S5. Het is niet meer nodig om de vingerafdruk te swipen. Alleen de duim op de Home button houden is voldoende. De mogelijkheden van de vingerafdrukscanner zijn ook uitgebreid en verbeterd.

Do not disturb

Als je al eerder kennis hebt gemaakt met Android Lollipop dan ken je deze feature mogelijk al maar Samsung heeft nu een eigen versie. Met de Do Not Disturb functie kun je alle berichtgevingen uitschakelen zodat je niet gestoord wordt. Dit kan handig zijn tijdens een vergadering of presentatie. De Do Not Disturb modus kan ingeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Geluid en Meldingen > Do Not Disturb. Het is mogelijk om uitzonderingen toe te voegen voor bepaalde berichten en telefoontjes van een specifiek contact. De functie is ook in te schakelen in het Quick Settings menu.

Screenshot maken

Een screenshot maken met de Galaxy S6 kan simple en snel gedaan worden. Houdt de pagina ervoor waar je een screenshot van wilt maken en houdt vervolgens de Home en Power button tegelijk ingedrukt. Er is een korte animatie zichtbaar waarna een preview van de screenshot getoond wordt in de navigatie. De screenshot kan vervolgens bekeken worden door naar de Screenshots map te gaan in de Galerij app. Er is nog een andere manier om een screenshot te maken. De tweede manier is door met de palm van je hand van rechts naar links over het display te swipen. Dit kun je uitschakelen door te gaan naar Instellingen -> Bewegingen en gebaren -> Vegen voor schermafbeelding.

Herstarten forceren

Het is nog altijd mogelijk dat een smartphone vastloopt en niets meer doet. Dit is niet iets dat alleen voor computers ouder dan tien jaar is weggelegd. Zelfs de nieuwste smartphones kunnen er een keer slachtoffer van zijn. De enige oplossing is dan een herstart van het systeem. Aangezien de Samsung Galaxy S6 geen verwijderbare batterij meer heeft werkt het op een andere manier. Een herstart forceren doe je door de Power en Volume Down button tegelijk in te drukken en 7 seconden seconden vast te houden.

Snel opladen

Met de Galaxy S6 is het mogelijk om sneller op te laden dan ooit tevoren. Dit komt door de Fast Charging technologie die mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe USB adapter. Het werkt alleen als de bijgeleverde quick charge oplader wordt gebruikt. Als een oude USB oplader wordt gebruikt, bijvoorbeeld van een ouder model, dan laadt de Galaxy S6 niet zo snel op.

Batterij besparen modus inschakelen

De Samsung Galaxy S6 heeft verschillende mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen en de batterij te besparen. Het is zelfs mogelijk om in te stellen dat er automatisch wordt overgegaan naar de energiebesparingsmodus als de batterij een percentage bereikt van bijvoorbeeld 5, 10 of 15 procent. Het is ook mogelijk om de spaarstand altijd in te schakelen. De spaarstand kan ingeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Batterij > Power Saving Mode. Het is ook mogelijk om het in te schakelen via de Smart Manager app.

Smart Alert

Met Smart Alert is het mogelijk om de smartphone te laten vibreren tijdens het oppakken om je te laten weten dat je een bericht of telefoontje gemist hebt. Dit is ervoor bedoeld om je de handeling te besparen om je telefoon te checken als je deze opgepakt hebt. Door Smart Alert weet je meteen of je iets gemist hebt of niet. De feature is in te schakelen via Instellingen > Bewegingen en gebaren.

Display mogelijkheden

De Galaxy S6 beschikt over een helder en scherp display dat de juiste instellingen verdiend. Samsung heeft het mogelijk gemaakt om deze instellingen aan te passen aan de situatie. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Display > Scherm-modus. Je kunt vervolgens kiezen uit meerdere opties. Probeer de opties uit zodat je de verschillen ziet in het contrast en kleuren. Het is ook mogelijk om de S6 zelf te laten bepalen wat het beste is.

Eenvoudige modus

Als je het Home screen te druk vindt of slechte ogen hebt dan is er de Eenvoudige modus. Er is minder drukte op het scherm door minder app iconen en de tekst en iconen zijn groter. Dit maakt het eenvoudiger om te navigeren door het besturingssysteem. De Eenvoudige modus is direct in te stellen als je de telefoon voor de eerste keer opstart of lager via het Instellingen menu door te gaan naar Instellingen > Eenvoudige Modus en het in de lijst te selecteren. Als je vervolgens weer terug wilt naar de normale modus dan ga je weer terug en selecteer je Standaard Modus.

Draadloos opladen

Het snelle opladen van de Galaxy S6 is een goede feature maar soms heb je meer aan de smartphone als je deze ook echt kunt gebruiken. Dit doe je door de S6 draadloos op te laden. De Samsung Galaxy S6 ondersteunt de WPC en PMA standaarden voor draadloos opladen. Dit betekent dat alle draadloos opladen pads gebruikt kunnen worden.

Smart Manager

De Smart Manager app is een waardevolle toevoeging op de Samsung Galaxy S6. De app geeft je in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt over de beveiliging, batterij, opslag, RAM en meer. Zo is het mogelijk om de Power Saving Mode in te schakelen, apps uit te schakelen en processen uit te schakelen die teveel resources gebruiken. Dit zijn maar enkele voorbeelden die mogelijk zijn met de Smart Manager app. Er is nog veel meer mogelijk om de Samsung Galaxy S6 soepel en snel te laten werken.

Quick Settings

Het Quick Settings menu is het kleine menu dat getoond wordt bij de meldingen. Deze kunnen aangepast worden naar je eigen wensen. Zo is het mogelijk om de snelkoppeling met Bluetooth naar iets anders te veranderen als je nooit Bluetooth gebruikt. Om het Quick Setting menu aan te passen swipe je naar beneden vanaf de bovenkant van het display en druk vervolgens op de Edit button. Er volgt een overzicht met opties voor de Quick Settings. Door te slepen kun je bepalen welke getoond worden.

Alarm en gesprekken afwijzen met een beweging

Met de Galaxy S6 is het makkelijk om inkomende gesprekken af te wijzen of een alarm te stoppen. Deze kunnen afgewezen worden door alleen je palm boven het display te houden. Dit lijkt haast op een magische truc maar dat is het niet. Het is ook mogelijk door de smartphone op de kop te leggen. Deze functie is in te schakelen via Instellingen > Bewegingen en gebaren > Dempen.

Download Booster

Download Booster is een handige feature die het makkelijker maakt om grote bestanden sneller te downloaden. Er kan met de Download Booster tegelijk via een Wifi verbinding en het mobiele netwerk gedownload worden. Een sterker Wifi signaal zorgt voor een snellere download. Download Booster kan ingeschakeld worden via Instellingen > Meer verbindingsinstellingen > Download Booster. Let erop dat de functie weer uitgeschakeld wordt na gebruik. Het is niet verstandig om de Download Booster continu aan te laten staan met een beperkte databundel.

S Finder

Kun je iets niet vinden op de Galaxy S6? Gebruik dan de S Finder. Het is de Google van de Samsung Galaxy S6. Als je iets zoekt op de smartphone dan kun je het vinden met de S Finder. Het is te vinden in het meldingenvenster. Het meldingenvenster kun je bereiken door de statusbalk naar beneden te swipen. Klik op de S Finder en vul je zoekopdracht in. S Finder kan alles vinden op de smartphone zoals bestanden, apps, instellingen en berichten. Je kunt veel tijd besparen met S Finder doordat je niet eindeloos door menu’s hoeft te gaan om iets te vinden.

S Voice

S Voice is de spraakassistent van Samsung. Het is een directe concurrent van Siri, Google Now en Cortana. Samsung heeft veel tijd gestoken in het verbeteren van S Voice. Zo is het mogelijk om herinneringen in te stellen, gesprekken te starten en berichten te versturen. Het lijkt op een echte assistent die de zaken voor je uit handen neemt. Je hoeft er niet eens de smartphone voor te ontgrendelen.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…