Home Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Beste abonnementen


samsung galaxy s7 abonnement

De Galaxy S7 is de hoop van Samsung om de dalende smartphone verkopen om te draaien. Hoewel de Galaxy S7 en S7 Edge veel op de voorgangers lijken bieden ze een aantal grote verbeteringen en updates zoals een langere batterijduur, microSD slot, IP 68 certificatie en een verbeterde camera.

Prijs

Nu de Galaxy S7 eindelijk is gepresenteerd is ook de prijs bekend gemaakt. De Samsung Galaxy S7 is als los toestel te koop voor een adviesprijs van 699 euro. De Samsung Galaxy S7 Edge is verkrijgbaar als los toestel voor 799 euro.

Design

Nu de nieuwe Samsung smartphones gepresenteerd zijn is alles bekend over het design en de specificaties. De Galaxy S7 was al eerder te zien op gelekte foto’s maar je weet dan nooit of het de “real deal” is. Daar is nu verandering in gekomen met de officiële persfoto’s van de Samsung Galaxy S7 modellen. De Galaxy S7 en S7 Edge lijken veel op de S6 en S6 Edge voorgangers. Voor de nieuwe smartphones is hetzelfde glas en metalen design gehanteerd met bijna dezelfde afmetingen van 143x71x6.94mm. De Galaxy S7 Edge is iets dikker en heeft afmetingen van 142.4 x 69.6 x 7.9 mm. Hoewel er op het eerste zicht niet veel veranderd is hebben de nieuwe smartphones de IP68 stof- en watercertificatie.

Display

De Samsung Galaxy S7 heeft een vergelijkbaar Quad HD display als de Galaxy S6. Dit heldere 5,1 inch display heeft een resolutie van 2560×1440 pixels. De Galaxy S7 Edge heeft een groter display dat 5,5 inch meet en ook de Quad HD resolutie heeft. Er gingen lange tijd geruchten over een 4K resolutie voor de displays maar dat is niet het geval.

Hardware

Op het gebied van de processor valt er veel te verwachten van de Galaxy S7. De smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Exynos 8890 chip. Dit is de opvolger van de populaire en snelle Snapdragon 810 chip. Er zijn ook Galaxy S7 modellen uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 820 processor maar de Nederlandse versie heeft alleen de Exynos 8890 chip. De CPU 50% is sneller dan de CPU van de S6 en de GPU is maar liefst 77% sneller.

Camera

Als het op de camera aankomt dan is er een verrassende downgrade in het aantal megapixels. Dit betekent echter niet dat de foto’s van minder kwaliteit zijn. De camera heeft een 12 megapixel sensor in vergelijking met de 16 megapixel sensor van de Galaxy S6. De lens is echter verbeterd met een diafragma van f/1.7 waardoor de kwaliteit van de foto’s sterk verbetert in situaties met weinig licht. De camera beschikt ook over de nieuwe dual-pixel technologie. Hierdoor heeft de sensor grotere pixels voor scherpere foto’s. De camera van de Galaxy S7 is mooi in het design verwerkt en steekt weinig uit.

Opslagruimte

De Samsung Galaxy S7 is verkrijgbaar in 32GB. In de Galaxy S6 en S6 Edge was de microSD geheugenkaartslot niet aanwezig maar dat leverde veel klachten op van gebruikers. Samsung is overstag gegaan en heeft in de Galaxy S7 weer een geheugenkaartslot geïntroduceerd. Het interne geheugen kan hierdoor uitgebreid worden tot maximaal 200 GB.

Batterij

Een belangrijke verbetering in de Galaxy S7 en de S7 Edge is de langere batterijduur. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de grotere batterijcapaciteit. De Galaxy S7 beschikt over een 3000 mAh batterij. Dit is 450 mAh meer capaciteit dan de batterij in de Galaxy S6. De Galaxy S7 Edge heeft een nog grotere batterij met een capaciteit van 3600 mAh. Dit is maar liefst 1000 mAh meer capaciteit dan de batterij van de Galaxy S6 Edge.

Besturingssysteem

Zoals te verwachten valt draait de Samsung Galaxy S7 op het meest recente besturingssysteem van Android. Dit is het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem. Samsung gaat door met trend door de eigen TouchWiz user interface te gebruiken. Er is een nieuwe feature dat veel lijkt op de Live Photos feature van de iPhone 6S en 6S Plus. De feature neemt 1,5 seconde video op voor na het maken van een foto.