Home Blog Samsung Galaxy S8 display: afmetingen en verwachtingen

Samsung Galaxy S8 display: afmetingen en verwachtingen

0
0

De Galaxy S8 is het langverwachte 2017 vlaggenschip van Samsung. Uit een trademark aanvraag bij het Amerikaanse USPTO heeft Samsung eerder al het woord Galaxy S8 vastgelegd waardoor de naam zo goed als zeker bekend is.

Display

Doordat Samsung zich steeds meer richt op augmented reality ligt een hogere resolutie voor de hand. Het gaat hier vermoedelijk om een QHD resolutie of hoger. Met de Gear VR headset die Samsung al langer op de markt heeft is een gedetailleerd scherm vereist voor de beste ervaring. De huidige schermresoluties zijn gedetailleerd genoeg om te dienen als smartphonescherm maar voor VR is het vaak net niet genoeg. Chineze bronnen hebben aan WCCF Tech aangegeven dat er in ieder geval één Galaxy S8 model met een 4K display op de markt komt.

Grootte

Het scherm van de Galaxy S8 wordt 5,8 groot maar de afmetingen blijven ongeveer gelijk. De home button is niet meer onder het scherm aanwezig waardoor een groot deel van de voorkant uit display bestaat; een groter deel dan ooit tevoren. Dit type scherm wordt Infinity Display genoemd door Samsung. De grotere versie, de Galaxy S8+, krijgt naar verwachting een 6,2 inch display.

Always On Display (AOD)

Als extra is er ook nog het Always On Display (AOD). De feature maakte het debuut in de teruggeroepen Note 7 en was nog niet eerder in een Galaxy S smartphone te vinden. Als het display uitgeschakeld is dan blijf je met behulp van deze feature op de hoogte van de tijd en meldingen die binnenkomen. Waarschijnlijk is ook deze Always On Display (AOD) feature aangepast voor gebruik in de Galaxy S8.

Het nieuwe model van Samsung wordt mogelijk in april in Nederland door de fabrikant gelanceerd nadat het eerst op 29 maart onthuld wordt. De Galaxy S8 abonnementen zijn naar verwachting eind april in Nederland verkrijgbaar. Aan het eind deze maand heeft Samsung een speciaal evenement gepland waar het toestel aangekondigd gaat worden.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…