Home Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus

Beste abonnementen


De Samsung Galaxy S8+ is samen met de Galaxy S8 dé smartphone die je wil hebben. Het toestel is van alle gemakken voorzien. Alles wat je wilt doen is met deze smartphone mogelijk. Je wordt zelfs geholpen om meer uit de smartphone te halen door de nieuwe spraakassisten, Bixby. De smartphone laat wederom de grootsheid van Samsung zien met het nieuwe type display, de krachtige processor en camera’s die betere foto’s dan ooit maken.

Design

In vergelijking met Galaxy S6 of S7 is de smartphone qua design aanzienlijk veranderd. Dit komt natuurlijk door het grotere display. Er is simpelweg geen ruimte meer aan de voorkant door dit scherm. De thuisknop is naar de achterzijde verplaatst waar het de camera gezelschap houdt. De Galaxy S8+ kenmerkt zich door de minimale bezels en nieuwe irisscanner aan de voorkant. De randen zijn afgerond en het geheel ziet er stijlvol en futuristisch uit. Wederom heeft de smartphone een IP68 certifiicatie waardoor het toestel volgens Samsung zelf water-resistent is. Naast water is ook stof geen tegenstand voor de smartphone met deze certificatie.

Display

Het nieuwe Infinity display dat in de Galaxy S8+ te vinden is heeft een formaat van 6.2 inch. Dit is 0.4 inch groter dan het scherm van de normale S8. Het massieve display heeft standaard de FullHD resolutie ingesteld. Dit kan verhoogd worden tot maximaal een WQHD+ resolutie van 2960 x 1440 pixels. Met een pixeldichtheid van 532 ppi zijn afzonderlijke pixels niet te onderscheiden wat betekent dat de gedetailleerdheid meer dan goed is. Het scherm kan tegen een stootje doordat het beschermd is tegen krassen.

Hardware

Een deel van de Galaxy S8+ toestellen wordt aangedreven door de Snapdragon 835 chipset terwijl het andere deel op de Exynos 8895 chipset draait. In Nederland moeten we het doen met de Exynos chipset die door Samsung zelf ontwikkeld is. Het aangepaste design van de chipset zorgt voor meer snelheid, betere prestaties, minder energieverbruik maar het is ook kleiner van formaat. De octa-core chipset is geklokt op 2.5GHz wat een behoorlijke verbetering is ten opzichte van de 2.3GHz snelheid van de Exynos 8890. Het werkgeheugen waar de Galaxy S8+ het mee moet doen ligt op 4GB. De energie is afkomstig uit een 3500 mAh batterij en hiernaast is er USB C aansluiting en een 3.5mm ingang voor de koptelefoon.

Camera

De Plus versie van de Galaxy S8 heeft dezelfde camera als de reguliere versie. Dit is een sensor met 12 megapixels dat een nog beter diafragma heeft dan de S7 voorgang. Hierdoor is de sensor gevoeliger voor licht waardoor je mooiere foto’s kunt schieten als het schemerig is. Met features zoals fase detectie en laser autofocus stel je sneller scherp en met optische beeldstabilisatie hoef je je geen zorgen te maken dat je een vage foto overhoudt. Video’s kun je opnemen in de 4K beeldkwaliteit, maar met een lagere resolutie kan ook als je dat wil. De frontcamera van de S8+ heeft een upgrade gekregen van 5 naar 8 megapixels. Deze frontcamera beschikt over autofocus wat je niet vaak ziet in een smartphonecamera aan de voorkant.