Home Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Beste abonnementen


De Samsung Galaxy S8 is alles waar we op gehoopt hebben. De smartphone toont wederom de grootsheid van de Zuid-Koreaanse fabrikant met het nieuwe Infinity display, de razendsnelle processor en verbeterde camera’s. De smartphone is met recht het ultieme vlaggenschip van 2017.

Design

Iedereen die een Galaxy S6 of S7 smartphone in bezit heeft is het erover eens dat de metaal/glas combinatie en het algehele ontwerp dicht bij perfectie liggen. De Galaxy S7 was zelfs één van de populairste smartphones van 2016. Kenners dachten dat Samsung er waarschijnlijk verkeerd aan zou doen om dit design volledig aan de kant te schuiven. Dat is echter wel gebeurt. De Galaxy S8 kenmerkt zich door de kleinere bezels, geen fysieke thuisknop en een irisscanner aan de voorkant. De Samsung Galaxy S8 is wederom uitgerust met een IP68 certifiicatie waardoor het toestel volgens Samsung zelf water-resistent is. Naast water kan het toestel ook stof zonder problemen buiten het toestel houden.

Display

Het nieuwe Infinity display steelt duidelijk de show met maar liefst een grootte van 5.8 inch. Dit heeft niet voor grotere afmetingen gezorgd zodat je meer van het scherm kunt genieten terwijl de grootte van het toestel niet veel gewijzigd is. Het grote display heeft een WQHD+ resolutie van 2960 x 1440 pixels. Met een pixeldichtheid van 571 ppi zijn afzonderlijke pixels niet te onderscheiden wat betekent dat de gedetailleerdheid meer dan goed is.

Hardware

Een deel van de Galaxy S8 exemplaren wordt aangedreven door de Snapdragon 835 processor terwijl het andere deel op de eigen Exynos 8895 chipset draait. Het aangepaste ontwerp van de chipset zorgt voor meer snelheid, betere prestaties, minder energieverbruik maar het is ook kleiner. De octa-core chipset is geklokt op 2.5GHz wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de 2.3GHz snelheid van de Exynos 8890. Door de Beast Mode in te schakelen draait het toestel op volle toeren zodat het uiterste aan prestaties geleverd wordt. Het werkgeheugen waar de Galaxy S8 het mee moet doen ligt op 4GB. Door het grotere display is het verbruik groter maar dit geldt niet voor de accu welke een 3000 mAh batterij heeft. De problemen met de accu’s hebben er waarschijnlijk toe geleid dat Samsung geen risico durft te nemen door een extra grote batterij te gebruiken.

Camera

Door een wijder diafragma kan door de sensor meer licht opgenomen worden waardoor de kwaliteit van foto’s vooral in donkere situaties sterk toeneemt. De hoofdcamera heeft een sensor met 12 megapixels. Met features zoals fase detectie en laser autofocus is foto’s maken een genot maar ook video’s kun je opnemen in de 4K beeldkwaliteit. Bibberende beelden is verleden tijd doordat je met optische beeldstabilisatie geholpen wordt. De frontcamera heeft een upgrade gekregen van 5 naar 8 megapixels. Deze frontcamera heeft als eerste smartphone ter wereld autofocus. Hoewel autofocus vooral op wat grotere afstanden een merkbaar verschil oplevert kan het ervoor zorgen dat iedere foto scherper is dan bij de voorgaande camera’s.