Home Nieuws Samsung is de dupe van succes iPhone 6 en 6 Plus

Samsung is de dupe van succes iPhone 6 en 6 Plus

0
0

Samsung is concurrent maar ook tevens een belangrijke partner van Apple. Het bedrijf maakt processors voor de iPad, iPod touch en de iPhone. Het lijkt erop dat de concurrentie tussen beide bedrijven steeds minder wordt. Wel lijkt Samsung de dupe van het succes van de iPhone 6 en 6 Plus. De winsten van Samsung Mobile daalden vorig kwartaal met wel 4,79 miljard dollar. In het afgelopen kwartaal daalden deze nog eens met 3,2 miljard. De omzet van het hele bedrijf was zo’n 11 procent maar de daling van Samsung Mobile bedroeg wel 23,2 procent. Ook de winst van Samsung daalde met 64,2 procent. Daaruit kan de conclusie worden getrokken dat Samsung steeds minder toestellen verkoopt in het duurdere segment. De iPhone 6 en 6 Plus lijken hier verantwoordelijk voor.

Door Tim Cook werd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple al gezegd dat er meer mensen dan ooit waren overgestapt van Android naar Apple. Bij Samsung werd het meeste geld verdiend in het duurdere segment zoals de Galaxy S en de Note. Deze lijken het nu steeds moeilijker te hebben. De smartphones waren een succes vanwege de grotere schermen maar nu hebben ook de iPhone 6 en 6 Plus een groter beeldscherm. Daarbij komt ook nog eens dat Samsung nog een slordige miljard aan Apple verschuldigd is omdat het bedrijf daartoe in een rechtszaak is veroordeeld.

Samsung maakt op dit moment nog steeds winst, het bedrijf maakt geen verliezen maar de winst is alleen een stuk gedaald. Samsung zou moeten komen met een oplossing om de concurrentie aan te gaan met de iPhone 6 en 6 Plus. Het bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ander besturingssysteem.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…