Home Nieuws Samsung maakt 12 procent meer winst in eerste kwartaal 2016

Samsung maakt 12 procent meer winst in eerste kwartaal 2016

0
0

Samsung heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt van het eerste kwartaal van 2016. De cijfers laten zien dat Samsung een aanzienlijk groei heeft doorgemaakt. Dit geldt niet alleen voor de winst maar ook voor de omzet.

1e kwartaal van 2016

In het eerste kwartaal van 2016 zette Samsung een omzet van 49,78 biljoen won neer. Dit komt overeen met meer dan 38 miljard euro. Ten opzichte van een jaar eerder betekent dit een groei van 5,7 procent. De winst is ook toegenomen naar een bedrag van 6,68 biljoen won wat gelijk staat aan bedrag van ruim 5 miljard euro. Dit betekent een stijging van 12 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015. De smartphone afdeling maakt een sterke groei door. De omzet bleef steken op 27,60 biljoen won. Dit is gelijk aan 8,6 miljard euro. De winst eindigde in het eerste kwartaal op 3,89 biljoen won (3 miljard euro). Dit betekent een stijging van 42 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2015.

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

De groei die Samsung doormaakt heeft grotendeels te maken met de verkoop van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. De twee smartphone modellen doen het uitstekend en dat is terug te zien in de cijfers. Doordat de twee modellen eerder uitgebracht zijn kunnen de resultaten in het eerste kwartaal meegenomen worden. Samsung heeft niet bekendgemaakt hoeveel exemplaren er verkocht zijn.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…