Home Nieuws Vergoeding van Samsung aan Apple voor schenden patenten valt lager uit

Vergoeding van Samsung aan Apple voor schenden patenten valt lager uit

0
0

Vorig jaar werd door de rechter aan Samsung een boete opgelegd van 930 miljoen dollar voor het schenden van de design patenten in het bezit van Apple. De schadevergoeding moet wel door Samsung worden betaald maar deze zal geen 930 miljoen dollar bedragen. De vergoeding zal een stuk lager zijn dan het bedrag dat eerder werd opgelegd.

Het hoger beroep

In hoger beroep heeft de Amerikaanse rechtbank beslist dat Samsung het bedrag van 930 miljoen dollar niet hoeft te betalen. Dat Samsung de patenten van Apple heeft geschonden staat volgens de rechtbank wel vast. Toch heeft Apple geen schade geleden als het gevolg van de concurrentie met de Galaxy S-smartphones van Samsung. Om die reden is de rechtbank van mening dat het bedrag dat door Samsung moet worden betaald, een stuk lager dient te zijn dan de 930 miljoen dollar die in eerste instantie was vastgesteld. Hoeveel Samsung precies aan Apple moet betalen is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat het bedrijf zo’n 382 miljoen dollar van het bedrag kan aftrekken.

Inmiddels hebben de twee concurrenten de strijdbijl in de meeste landen neergelegd. Toch loopt de eerdere rechtszaak nog steeds in Amerika. Er zal waarschijnlijk nog bekend worden gemaakt hoeveel Samsung precies moet gaan betalen aan Apple. De partijen zullen ook nog op de uitspraak reageren.

  • Samsung is de dupe van succes iPhone 6 en 6 Plus

    Samsung is concurrent maar ook tevens een belangrijke partner van Apple. Het bedrijf maakt…
Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…