Home Nieuws Verschillen tussen de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Verschillen tussen de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

0
0

Samsung besloot dit jaar op niet met één nieuw Galaxy S model te komen maar met twee tegelijk. Dit zijn de Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge. Beide smartphones hebben niet alleen een ander design dan de voorganger maar ook een andere behuizing. Het plastic materiaal is achterwege gelaten en het bedrijf is overgegaan op een metaal en glazen behuizing. De Galaxy S6 Edge heeft nog een opvallend kenmerk en dat is het gebogen scherm dat over de rand van het toestel loopt. Er zijn echter nog meer verschillen tussen de twee modellen.

Display

Beide smartphones hebben een 5.1-inch Super AMOLED display, een Quad HD resolutie van 2560 x 1440 pixels en een pixeldichtheid van 577ppi. Toch zijn beide displays niet hetzelfde. Het display van de S6 Edge loopt door over de zijkanten van het toestel. Dit is een opvallend kenmerk dat nog niet veel in smartphones te zien. Het is hierdoor mogelijk om het display te gebruiken over de randen van het toestel.

Afmetingen

De Galaxy S6 heeft een afmeting van 143.4 x 70.5 x 6.8mm. De Galaxy S6 Edge heeft een afmeting van 142.1 x 70.1 x 7.0mm. Het formaat van de S6 Edge is iets kleiner maar ook iets dikker. Dit verschil is echter niet te zien met het blote oog aangezien het maar om millimeters gaat. De Galaxy S6 weegt 138 gram in vergelijking met de 132 gram van de Galaxy S6 Edge.

Batterij

De batterij van beide smartphones is niet te verwijderen. Dit was bij de voorgaande modellen niet het geval. De batterij van de S6 Edge heeft iets meer capaciteit. De Galaxy S6 heeft een capaciteit van 2550mAh en de Galaxy S6 Edge heeft een capaciteit van 2600mAh.

Kleuren

De S6 en de S6 Edge zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleuren waarin beide smartphones verkrijgbaar zijn white pearl, black sapphire en gold platinum. De S6 is echter ook verkrijgbaar in de kleur blue topaz. De S6 Edge is niet in deze kleur verkrijgbaar. Deze is echter te koop in een green emerald kleur en de S6 niet.

Prijs

Van de twee S6 modellen is de S6 Edge het duurst. Het verschil is ongeveer 100 euro tussen beide smartphones. Het prijsverschil heeft waarschijnlijk te maken met de hogere productiekosten van de S6 Edge door het gebogen display.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…