Home Nieuws Vlaggenschepen tegenover elkaar: iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6

Vlaggenschepen tegenover elkaar: iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6

0
0

Ieder jaar is het de iPhone die de strijd aangaat met concurrenten. Zoals de afgelopen jaren ook het geval is komt de Samsung Galaxy S lijn steeds dichter bij de iPhone in de buurt. Samsung is gezien de totale smartphone verkopen Apple zelfs voorbij gestreefd. Ook dit jaar wordt het weer een gevecht om de eerste plaats. Deze keer gaat het tussen de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6. Welke van de twee moet je kiezen?

Design

De iPhone 6 heeft een metamorfose ondergaan maar het is nog steeds duidelijk herkenbaar als een iPhone. Het heeft een aluminium behuizing en is heel dun voor een smartphone. De hoeken zijn sterker afgerond dan de vorige iPhone modellen. De iPhone 6 ligt hierdoor lekker in de hand, terwijl het wel groter van formaat is. De Samsung Galaxy S6 heeft voor de eerste keer een volledig metalen behuizing wat nog niet eerder het geval was bij de vorige modellen. Dit geeft een Galaxy S6 een design dat er steviger en duurder uitziet. Het lijkt hierdoor ook meer op de iPhone.

Display

De iPhone 6 heeft een 4.7 inch Retina HD display waarop alles scherp en helder wordt weergegeven. Verschillende nieuwe technologieën zijn in het display verwerkt. De Galaxy S6 is uitgerust met een 5.1 inch Super AMOLED QHD display. De Galaxy S6 heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels en 577 ppi. De iPhone 6 heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels en slechts 326 ppi. Dit betekent dat het display van de Galaxy S6 scherper is.

Specificaties

De strijd tussen de twee vlaggenschepen gaat niet zozeer om het design maar meer over de mogelijkheden en specificaties. Deze behoren tot de top van de smartphone markt zoals te verwachten is. Het is echter een close call welke van de twee het beste is. De iPhone 6 heeft een A8 chipset met dual-core 1.4GHz processor en 1 GB RAM. De Galaxy S6 beschikt over een Exynos 7420 chipset met octa-core processor en 3GB RAM. Deze specificaties zijn veel beter dan de iPhone 6 maar Apple doet meer met minder waardoor de iPhone 6 niet merkbaar langzamer is dan de S6. Beide smartphones hebben een batterijduur van ongeveer een dag alhoewel de batterijcapaciteit van de Galaxy S6 groter is; 2550 mAh ten opzichte van 1820 mAh.

Camera

De camera’s op een smartphone zijn geen extra’s meer maar een belangrijk onderdeel. Een vergelijking van de camera’s kan hierdoor niet ontbreken. De iPhone heeft een 8 megapixels camera aan de achterzijde en een frontcamera met 1.2 megapixels. Dit lijkt weinig maar foto’s gemaakt op de iPhone 6 zijn van een vergelijkbare kwaliteit als de Samsung Galaxy S6. Deze smartphone beschikt over maar liefst 16 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel frontcamera. Op papier betekent dit één van de beste smartphone camera’s op de markt.

Conclusie

Op veel punten van de vergelijking doet de Samsung Galaxy S6 het beter dan de iPhone 6. Alhoewel de iPhone 6 over slechtere specificaties beschikt is het in gebruik niet te merken dat de Galaxy S6 veel sneller is. De combinatie van de hardware en het iOS besturingssysteem zorgt ervoor dat de iPhone 6 soepel en gemakkelijk in gebruik is. De Samsung Galaxy S6 komt op alle punten in de vergelijking als winnaar uit de bus maar de uiteindelijke keuze voor één van de twee smartphones ligt met name aan de persoonlijke voorkeuren.

Laad meer artikelen
Laad meer door admin
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Infographic: alle specificaties van de Samsung Galaxy S21 Ultra

Volgepakt met de beste functies van Samsung, is de Galaxy S21 Ultra eindelijk hier om de u…